Logo Borges
Borges International Group, S.L.U. integra la conservació de la biodiversitat a les seves explotacions agrícoles mitjançant una gestió agronòmica responsable amb l’entorn. Actualment, la finca Mas de Colom és l’única explotació demostrativa a tot Catalunya que forma part del Projecte OBA (Observatori de la Biodiversitat Agrària), projecte col·laboratiu d’àmbit nacional coordinat per la Fundación Global Nature, entitat experimentada i de prestigi en l’execució de projectes per a la conservació de la biodiversitat a nivell internacional.
Park
Mas de Colom és una finca rústica situada a la capital de l’Urgell (Tàrrega), formada per prop de 70 hectàrees de cultius llenyosos per a la producció de fruita seca i olives. La finca disposa d’un sistema de regadiu per degoteig d’alta eficiència. La meitat de la superfície forma part de l’espai natural Anglesola-Vilagrassa per a la protecció de diferents espècies d’aus estepàries com el sisó, l’esparver cendrós, el gaig blau o la calàndria.
Visor online per observar les accions del Pla de Biodiversitat
Borges International Group, S.L.U. treballa fermament per garantir una agricultura sostenible i responsable mitjançant l’optimització de la fertirrigació, la implementació de cobertes vegetals i el reaprofitament de restes de poda per mantenir l’equilibri de la matèria orgànica al sòl i la retenció de CO2.

Pla d'Acció per a la Biodiversitat a la Finca Mas de Colom

A través del Pla d’Acció per a la Biodiversitat a la Finca de Mas de Colom, Borges International Group impulsa preservar i millorar la biodiversitat a través de pràctiques agrícoles que contribueixin a la fixació de CO2, la reducció de l’erosió i la mitigació del canvi climàtic, així com a facilitar la reproducció i nidificació de les aus estepàries.

Entre moltes altres iniciatives que s’hi desenvolupen, hi ha la implantació de cobertes vegetals que controlen la pèrdua de sòl fèrtil i les plagues de manera natural, així com la plantació de més de 3.000 metres lineals d’arbres i arbustos, que aporten complexitat qualitativa a l’ecosistema de l’entorn com a reservori d’aliments per a diferents espècies d’aus, control de l’erosió, fixació del carboni atmosfèric i atracció de pol·linitzadors i d’altres espècies d’insectes beneficiosos.

Des de Borges International Group apostem per la conservació de l’entorn, que ajuda a maximitzar la qualitat dels nostres cultius. 
Reserves
Reserves
Contacte